Vítejte v našem článku, ve kterém vám přiblížíme, jak jednoduchým postupem můžete vložit vaše bitcoiny do trezoru a zajistit tak bezpečnost vašich kryptoměn. S aplikací a jednoduchým připojením trezoru se můžete vydat na cestu ochrany svého majetku. Nebojte se, náš průvodce vás provede celým procesem, a tak budete moci s jistotou vkládat a chránit své bitcoiny. Připravte se být úspěšným a odpovědným správcem svého kryptoměnového bohatství!
Proč je důležité chránit své kryptoměny a jak trezor pomáhá?

Proč je důležité chránit své kryptoměny a jak trezor pomáhá?

Vložení bitcoins do trezoru je důležité, protože chrání vaše kryptoměny před neoprávněným přístupem a ztrátou. Trezor, jako hardwarová peněženka, představuje bezpečné a spolehlivé řešení pro uchování vašich digitálních prostředků. Jak tedy trezor pomáhá a proč byste měli vážit ochrany vašich kryptoměn?

  1. Ochrana proti hackerským útokům: Trezor je navržen tak, aby minimalizoval riziko útoků na vaše kryptoměny. Jeho hardwarová povaha znamená, že je odolný vůči škodlivému softwaru a virům. Vaše soukromé klíče a transakční údaje zůstávají v bezpečí díky izolaci a šifrování.

  2. Offline uložení: Jedním z klíčových prvků trezoru je jeho možnost offline ukládání vašich kryptoměn. To znamená, že není připojen k internetu, což minimalizuje riziko úniku citlivých dat. Vaše transakce mohou být podepsány offline a poté se přenést na online zařízení k odeslání. Tímto způsobem se minimalizuje šance na zneužití vašich prostředků.

  3. Jednoduché použití: Proces vložení bitcoins do trezoru je snadný a intuitivní. Stačí si stáhnout aplikaci, která je kompatibilní s trezorem, a připojit ho k vašemu zařízení. Poté můžete provádět transakce pohodlně a bezpečně. Trezor poskytuje uživatelsky přívětivé rozhraní a jednoduché kroky, takže můžete začít chránit své kryptoměny okamžitě.

Nyní je ten správný čas začít ochraňovat své kryptoměny. Trezor nabízí bezpečnost, spolehlivost a jednoduché použití, což jsou klíčové faktory při ukládání vašich digitálních prostředků. Nechte trezor pracovat pro vás a mějte klid s vědomím, že vaše kryptoměny jsou v bezpečí.


Jak funguje aplikace pro trezor a jak ji stáhnout?

Jak funguje aplikace pro trezor a jak ji stáhnout?

Postup vložení bitcoins do trezoru je opravdu jednoduchý a vyžaduje pouze několik kroků. První věcí, kterou musíte udělat, je stáhnout aplikaci pro trezor. Ta je k dispozici pro různé operační systémy, jako je Windows, macOS a Linux. Stačí jít na oficiální webovou stránku trezor.io a kliknout na sekci "Stáhnout aplikaci".

Po stažení aplikace ji jednoduše nainstalujte na svůj počítač a poté připojte trezor k USB portu. Trezor je speciální hardware peněženka, která slouží k bezpečnému uchování vašich kryptoměn. Připojením trezoru k počítači zajistíte, že vaše bitcoinové transakce budou prováděny s maximální bezpečností.

Jakmile máte trezor připojený a aplikaci nainstalovanou, stačí spustit aplikaci a postupovat podle pokynů na obrazovce. Aplikace vám umožní vytvořit novou peněženku, nastavit heslo a zálohu a nakonec načíst vaše bitcoins do trezoru.

S trezorem můžete začít bezpečně chránit své kryptoměny a nebát se ztráty nebo krádeže. Ostatně, trezor je jedním z nejsilnějších a nejbezpečnějších způsobů uchovávání bitcoinů. Stačí jen jednoduše stáhnout aplikaci a připojit trezor k počítači, a můžete se pustit do správy svých kryptoměn s jistotou, že jsou v bezpečí.
Kdy a proč je nutné připojit trezor ke svému zařízení?

Kdy a proč je nutné připojit trezor ke svému zařízení?

Pokud jste se rozhodli investovat do kryptoměn a mít své bohatství bezpečně uložené, připojení trezoru k vašemu zařízení je nutností. Trezor je jedním z nejspolehlivějších a nejbezpečnějších hardwarových peněženek na trhu a přináší mnoho výhod.

Připojení trezoru ke svému zařízení je snadné a rychlé. Stačí si stáhnout aplikaci, která je kompatibilní s vaším zařízením, a propojit trezor s pomocí USB kabelu. Díky tomuto spojení získáte plnou kontrolu nad svými kryptoměnovými prostředky.

Jakmile je trezor připojený, můžete začít bezpečně chránit své bitcoiny a další kryptoměny. Trezor vám umožňuje uschovat své privátní klíče na zabezpečeném hardwaru, který je odolný vůči hackům a krádežím. Vaše kryptoměny jsou tedy chráněny před možnými útoky a úniky dat.

Trezor také poskytuje jednoduché a intuitivní rozhraní pro správu vašich kryptoměnových prostředků. Můžete jednoduše odesílat a přijímat platby, vytvářet nové peněženky a sledovat aktuální stav vašich investic. Vaše peněženka je vždy synchronizovaná s blockchainem, takže budete mít přehled o všech transakcích.

Závěrem, připojení trezoru ke svému zařízení je nezbytné, pokud chcete své kryptoměny skutečně bezpečně uložit a spravovat. Trezor vám poskytuje nejenom zabezpečení, ale i pohodlné a uživatelsky přívětivé prostředí pro správu vašich bitcoinů. Takže neváhejte a začněte chránit své kryptoměnové bohatství ještě dnes!
Jaké bezpečnostní opatření přináší trezor při vkládání bitcoins?

Jaké bezpečnostní opatření přináší trezor při vkládání bitcoins?

Při vkládání bitcoins do trezoru jsou k dispozici některá bezpečnostní opatření, která vám pomohou ochránit vaše kryptoměny. Jedním z hlavních bezpečnostních aspektů je samotný trezor, který je navržen tak, aby byl odolný vůči různým typům útoků. Trezor je vyroben z kvalitního materiálu, který zabraňuje fyzickému poškození a eliminuje riziko krádeže.

Dalším bezpečnostním prvkem je aplikace, kterou si můžete stáhnout a připojit k trezoru. Tato aplikace je navržena tak, aby byla uživatelsky přívětivá a zároveň bezpečná. Máte možnost vytvoření hesla, které bude sloužit jako další vrstva ochrany. Tímto způsobem se zvyšuje možnost ochrany proti potenciálním hackům a zneužití vašich kryptoměn.

Kromě toho je trezor vybaven technologií dvojité autentizace. To znamená, že kromě vložení hesla musíte také potvrdit transakci pomocí například speciálního tlačítka na trezoru. Tým expertů na zabezpečení si dal velký pozor na to, aby trezor poskytoval vysokou úroveň bezpečnosti při vkládání a ukládání bitcoins.

Přestože trezor poskytuje mnoho bezpečnostních opatření, je důležité si uvědomit, že bezpečnost vašich kryptoměn také závisí na vašem osobním přístupu. Je vhodné pravidelně aktualizovat software a zabezpečovat své heslo. Vždy také důkladně ověřte, zda se jedná o správnou webovou stránku nebo aplikaci, abyste se vyhnuli phishingovým pokusům.

Nyní se můžete bezpečně pustit do vkládání svých drahocenných bitcoins pomocí trezoru. S jeho bezpečnostními opatřeními a vaší osobní péčí budete mít jistotu, že vaše kryptoměny jsou v bezpečí a chráněné před potenciálními hrozbami.
Jaké jsou nejlepší praktiky pro uložení a správu kryptoměn s trezorem?

Jaké jsou nejlepší praktiky pro uložení a správu kryptoměn s trezorem?

Vkládání a správa vašich kryptoměn pomocí trezoru je důležitým krokem pro zajištění jejich bezpečí. Existuje několik nejlepších praktik, které vám pomohou zajistit, že vaše kryptoaktivní prostředky jsou v bezpečí a chráněny před riziky. Zde je několik tipů, které byste měli zvážit při používání trezoru:

  1. Nastavte silné heslo: Když si nastavujete přístupové heslo ke svému trezoru, ujistěte se, že je to dostatečně složité, aby se nemohlo lehce uhodnout. Použijte kombinaci malých a velkých písmen, číslic a speciálních znaků.

  2. Vytvořte záložku: Předtím, než začnete vkládat své kryptoměny do trezoru, je důležité vytvořit záložku svých klíčů. To znamená, že si zaznamenejte nebo uložte frázi zabezpečení a obnovovací klíče. Pokud ztratíte svůj trezor nebo zapomenete heslo, budete mít zálohu, kterou můžete použít k obnovení přístupu k vašim prostředkům.

  3. Pravidelně aktualizujte firmware: Chcete-li zajistit, že váš trezor je stále v bezpečí, je důležité pravidelně aktualizovat firmware vašeho zařízení. To zajišťuje, že jste chráněni před známými bezpečnostními chybami a že máte nejnovější bezpečnostní funkce.

  4. Používejte více trezorů: Pokud máte větší množství kryptoměn, mohli byste zvážit použití více trezorů pro lepší rozložení rizika. Tímto způsobem je méně pravděpodobné, že byste ztratili všechny své prostředky najednou, pokud byste nějakým způsobem přišli o jeden trezor.

  5. Buďte obezřetní při vkládání kryptoměn: Vždy se ujistěte, že používáte správnou aplikaci pro vkládání kryptoměn. Vyvarujte se stažení aplikace z neověřených zdrojů a vždy si ověřte její bezpečnost a autentičnost.

S těmito nejlepšími praktikami pro vkládání a správu kryptoměn s trezorem budete mít klíčový nástroj k zajištění bezpečnosti vašich cenných prostředků. Nezapomeňte vždy dodržovat bezpečnostní opatření a být obezřetní při manipulaci s vašimi kryptoaktivními prostředky.
Jak chránit trezor a své kryptoměny před riziky krádeže a hackingu?

Jak chránit trezor a své kryptoměny před riziky krádeže a hackingu?

Vložení vašich bitcoins do trezoru je klíčovým krokem k zajištění bezpečnosti vašeho digitálního bohatství. Jednoduše si stáhněte aplikaci a připojte svůj trezor, a jste připraveni. Jakmile máte všechno připravené, začněte bezpečně chránit své kryptoměny před riziky krádeže a hackingu.

Zde je několik rad, které vám pomohou minimalizovat rizika:

  1. Silné heslo: Zvolte si jedinečné heslo pro svůj trezor, které obsahuje kombinaci velkých a malých písmen, čísel a speciálních znaků. To ztíží hackerům proniknout do vašeho trezoru.

  2. Dvoufaktorová autentizace: Aktivujte dvoufaktorovou autentizaci pro přihlášení do svého trezoru. Tímto způsobem budete mít další vrstvu ochrany před krádeží a hackingem.

  3. Neodhalujte svá data: Buďte opatrní při sdílení informací o vašem trezoru a kryptoměnách. Nikdy nezveřejňujte své heslo nebo soukromý klíč veřejně na internetu. Mějte také na paměti, že zálohování soukromého klíče je nezbytné pro případ ztráty nebo poškození trezoru.

  4. Aktualizace softwaru: Pravidelně aktualizujte software vašeho trezoru, abyste měli nejnovější bezpečnostní opravy a funkce. Výrobci často vydávají aktualizace, které zlepšují ochranu proti známým hrozbám.

  5. Fyzická bezpečnost: Dbáme na to, aby byl váš trezor v bezpečí. Držte jej na bezpečném místě, například v uzamykatelné skříni nebo trezoru. Pokud máte obavy z fyzické krádeže, zvažte použití trezorového zařízení s možností připojení na bezpečný objekt.

S touto znalostí budete mít klíč k bezpečnému uchovávání svých kryptoměn. Buďte opatrní, buďte informovaní a poznejte přínos trezoru pro bezpečnost vaší digitální hodnoty.
Jaká je odolnost trezoru proti fyzickým poškozením a haváriím?

Jaká je odolnost trezoru proti fyzickým poškozením a haváriím?

Trezory jsou navrženy tak, aby poskytovaly maximální ochranu vašim kryptoměnám před fyzickými poškozeními a haváriemi. Jejich konstrukce je pevná a odolná, což jim umožňuje odolávat nárazům, pádům a dalším nechtěným událostem. Pokud vám trezor spadne nebo se stane jiná nehoda, nebudete mít žádný důvod k obavám, že by vaše kryptoměny byly poškozeny.

Trezory jsou vyrobeny z kvalitních materiálů, které jsou odolné vůči otěru a poškrábání. Tím se minimalizuje riziko, že by se trezor nechtěně opotřeboval nebo poškodil. Navíc jsou trezory často vybaveny také pevnými zámky a klíči, které zajišťují ještě vyšší ochranu proti neoprávněnému přístupu.

Aby byla ochrana ještě větší, můžete trezor umístit do speciálního krytu nebo pouzdra, které dále zvyšují jeho odolnost proti nárazům, vodě či jiným nebezpečím. Existuje řada různých typů pouzder a krytů, které jsou vhodné pro různé velikosti a typy trezorů. Při výběru si zvolte takový, který nejlépe splňuje vaše individuální požadavky na ochranu.

Veškerá tato opatření v kombinaci s moderními technologiemi a šifrováním zaručují, že vaše kryptoměny zůstanou v trezoru bezpečné a chráněné před jakýmkoli fyzickým poškozením či haváriemi. Nedovolte, aby náhoda nebo nehoda ohrozily vaše investice. Investujte do kvalitního trezoru a zajistěte si tak bezpečnost svých kryptoměn na dlouhodobé období.
Jak můžete zabezpečit svůj trezor a předcházet ztrátě přístupu k peněžence?

Jak můžete zabezpečit svůj trezor a předcházet ztrátě přístupu k peněžence?

Pokud jste vlastníkem trezoru na bitcoiny, je nezbytné zajistit jeho bezpečnost, abyste předešli ztrátě přístupu k vaší peněžence. Existuje několik důležitých kroků, které můžete podniknout, aby váš trezor zůstal chráněný a vaše kryptoměny v bezpečí.

  1. Aktualizujte firmware: Pravidelné aktualizace firmware na trezoru jsou klíčové pro zajištění bezpečnosti. Výrobci často vydávají aktualizace, které opravují chyby a zranitelnosti. Vždy si tedy ověřte, zda máte nejnovější verzi firmwaru a pokud ne, proveďte aktualizaci.

  2. Používejte silné heslo: Při nastavování trezoru si vyberte silné heslo, které je obtížné uhodnout. Mělo by obsahovat kombinaci malých a velkých písmen, čísel a speciálních znaků. Vyhněte se používání snadno uhodnutelných hesel, jako jsou vaše oblíbené jména, data narození nebo telefonní čísla.

  3. Používejte více faktorovou autentizaci: Většina trezorů podporuje více faktorů autentizace, což znamená, že vedle hesla je k ověření potřeba ještě další identifikační prvek. Může to být například SMS ověřovací kód, otisk prstu nebo speciální aplikace pro generování bezpečnostních kódů. Použití více faktorů autentizace výrazně zvyšuje bezpečnost vašeho trezoru.

  4. Zálohujte své seed fráze: Seed fráze je seznam slov, který slouží k obnovení přístupu k vašim kryptoměnám v případě ztráty nebo odcizení trezoru. Je důležité, abyste své seed fráze zaznamenali a uložili na bezpečném místě mimo dosah cizích osob. Doporučuje se použít šifrovaný zápisník nebo dokonce specializované hardwarové zařízení pro ukládání seed frází.

  5. Ověřte si zdroj softwaru: Jelikož trezorový software je neustále vyvíjen a aktualizován, měli byste si ověřit, že stahujete software přímo ze zdroje výrobce. Vyhněte se stahování softwaru z neznámých zdrojů, které by mohly obsahovat škodlivý kód nebo malware.

Zabezpečení svého trezoru je esenciální pro udržení vašich kryptoměn v bezpečí. Následováním těchto kroků můžete minimalizovat riziko ztráty přístupu a zajistit, že vaše peněženka bude v maximální bezpečnosti. Nezapomeňte vždy důkladně prověřit a dodržovat bezpečnostní doporučení od výrobce vašeho trezoru. Vaše kryptoměny si zaslouží tu nejlepší ochranu.
Jak jednoduše provádět transakce s trezorem a minimalizovat rizika?

Jak jednoduše provádět transakce s trezorem a minimalizovat rizika?

Pokud jste novým uživatelem trezoru a chcete se naučit, jak jednoduše provádět transakce s trezorem a minimalizovat rizika, jste na správném místě!

Prvním krokem je stažení aplikace pro váš trezor. S touto aplikací budete mít plnou kontrolu nad svými bitcoiny a dalšími kryptoměnami. Aplikace je snadno ovladatelná a nabízí vám bezpečné prostředí pro vedení transakcí.

Jakmile máte aplikaci nainstalovanou, připojte svůj trezor k počítači pomocí kabelu, který je součástí balení. Vaše trezor bude nyní připraven k použití. Při připojení trezoru se ujistěte, že je připojen ke spolehlivému a zabezpečenému počítači nebo zařízení.

Nyní je čas přenést vaše bitcoiny do trezoru. Předtím, než začnete, si ověřte, že jste připojeni k internetu, abyste mohli získat aktuální informace o stavu vašich kryptoměn. Ve své trezor aplikaci vyberte možnost "Přijmout" a vytvořte novou adresu, na kterou bude probíhat převod vašich financí. Tuto adresu můžete zkopírovat nebo zobrazit jako QR kód pro snadné přiřazení transakce.

Nyní přejděte na svou burzu nebo peněženku, ze které chcete provést převod bitcoinů. Při převádění svých financí zadejte adresu trezoru, kterou jste právě vytvořili. Ujistěte se, že adresu překopírujete správně a že je všechna informace přesná. Jakmile ji zadáte, budete vyzváni, abyste ověřili transakci prostřednictvím trezoru. Tímto způsobem se minimalizuje riziko neoprávněného přístupu k vašim kryptoměnám.

Nakonec počkejte na potvrzení transakce, které může trvat několik minut až hodin, v závislosti na momentálním provozu sítě bitcoinu. Jakmile je transakce potvrzena, vaše bitcoiny jsou úspěšně uloženy na vašem trezoru, kde jsou plně bezpečné před možnými hrozbami on-line útoků.

Doufáme, že vám tento postup pomohl pochopit, jak jednoduše provádět transakce s trezorem a minimalizovat rizika. Beaupečnější přístup k vašim kryptoměnám je klíčový pro úspěšné investování. Takže neváhejte a začněte chránit své kryptoměny ještě dnes s trezorem!
Jaké jsou nejnovější trendy a novinky ve světě trezorů a kryptoměn?

Jaké jsou nejnovější trendy a novinky ve světě trezorů a kryptoměn?

Pokud se zajímáte o svět trezorů a kryptoměn, jistě vás bude zajímat i to, jaké jsou nejnovější trendy a novinky v tomto oboru. Snadno si můžete začít bezpečně chránit své kryptoměny a to díky jednoduchému postupu vložení Bitcoinů do trezoru.

Prvním krokem je stáhnout si aplikaci pro váš trezor. Na internetu existuje mnoho různých aplikací, které vám umožní připojení a správu vašich kryptoměn. Vyberte si takovou, která splňuje vaše požadavky a doporučení od spolehlivých zdrojů.

Druhým krokem je připojení trezoru k vašemu zařízení. Mnoho trezorů podporuje připojení přes USB kabel, ale existují i bezdrátové možnosti. Při připojení dbejte na bezpečnost a používejte jen originální kabely dodané s trezorem. Jakmile je trezor připojen, můžete začít přesouvat své Bitcoiny do bezpečí.

Nezapomeňte, že trezory jsou jednou z nejbezpečnějších možností, jak chránit své kryptoměny před útoky hackerů a ztrátou dat. Pokud chcete být připraveni na budoucnost a udržet své investice v bezpečí, je vhodné se seznámit s nejnovějšími trendy a novinkami ve světě trezorů a kryptoměn. Vyvíjí se neustále nové technologie a funkce, které vám mohou pomoci dosáhnout lepší bezpečnosti a kontrolu nad vašimi kryptoměnami. Pravidelně se informujte a udržujte se v obraze, abyste mohli využít všech výhod, které trezory a kryptoměny nabízejí.
Proč je trezor vhodnou volbou pro začátečníky i zkušené investory?

Proč je trezor vhodnou volbou pro začátečníky i zkušené investory?

Proč je trezor ideální volbou pro začátečníky i zkušené investory? Existuje mnoho důvodů, proč si vybrat trezor jako své hlavní kryptoměnové úložiště.

V první řadě je postup vložení bitcoins do trezoru jednoduchý. Stačí si stáhnout aplikaci pro správu kryptoměn a připojit k trezoru. S možností přidané dvoufaktorové autentifikace si můžete být jisti, že vaše peníze jsou v bezpečí. Trezor podporuje širokou škálu kryptoměn, včetně Bitcoinu, Ethereumu, Ripple a mnoha dalších, takže nezáleží na tom, jaké kryptoměny vlastníte, můžete je bezpečně uložit na svůj trezor.

Trezor je také skvělým nástrojem pro zkušené investory. Jeho bezpečnostní funkce zajišťují, že vaše kryptoměny jsou chráněny proti jakýmkoli útokům. Nemusíte se obávat odcizení či ztráty svých peněz. Díky jednoduchému uživatelskému rozhraní se můžete snadno pohybovat v aplikaci trezoru a spravovat své kryptoměny.

  • Snadný postup vložení bitcoins do trezoru
  • Podpora široké škály kryptoměn
  • Bezpečnostní funkce pro ochranu proti útokům
  • Jednoduché uživatelské rozhraní pro pohodlnou správu kryptoměn

Jaké jsou další způsoby ochrany svých kryptoměn mimo využití trezoru?

Jaké jsou další způsoby ochrany svých kryptoměn mimo využití trezoru?

Existuje několik dalších způsobů, jak zabezpečit své kryptoměny mimo použití trezoru. I když trezor je jednou z nejbezpečnějších možností, je stále dobré mít záložní plán pro případ, že by se něco stalo. Zde je pár dalších tipů, které ti mohou pomoci chránit své investice: 1. Přeneste své kryptoměny na hardwarovou peněženku: Kromě trezoru existuje také řada dalších hardwarových peněženek, které můžete použít k uchování svých kryptoměn. Tyto peněženky jsou obvykle bezpečnější než online nebo mobilní peněženky, protože vaše soukromé klíče jsou uloženy offline. 2. Využijte vícefaktorovou autentizaci: Další způsob, jak ochránit své kryptoměny, je pomocí vícefaktorové autentizace (MFA). MFA vám umožní přidat další vrstvu ochrany k vašemu účtu tím, že budete potřebovat poskytnout dvě nebo více způsobů ověření při přihlášení. 3. Vyhněte se podezřelým odkazům a phishingovým pokusům: Při ochraně svých kryptoměn je důležité být obezřetný při klikání na odkazy ve svém e-mailu nebo na webu. Podezřelé odkazy mohou vést na phishingové stránky, které mají za cíl získat vaše přihlašovací údaje nebo soukromé klíče. 4. Udržujte svůj software aktualizovaný: Většina softwarových peněženek a burz pravidelně vydává aktualizace, které zlepšují jejich zabezpečení. Je důležité udržovat svůj software aktuální, abyste měli přístup ke všem nejnovějším bezpečnostním funkcím. 5. Rozhodněte se pro offline ukládání: Pokud nejste příznivcem hardwarových peněženek, můžete zvážit také offline ukládání svých soukromých klíčů. Offline ukládání znamená uložení vašich klíčů na fyzickém médiu, jako je například papír nebo USB flash disk, a zajištění fyzického zabezpečení těchto médií. Uvedené tipy by měly pomoci zvýšit bezpečnost vašich kryptoměn mimo použití trezoru. Pamatujte, že žádný způsob úplně neeliminuje riziko, proto je důležité být obezřetný a informovaný o nejnovějších bezpečnostních postupech. Doufám, že tento článek vám pomohl pochopit, jak jednoduché je vložit vaše bitcoiny do trezoru. Není to nic komplikovaného, jen si stáhněte aplikaci a připojte vaši trezor. S tímto jednoduchým krokem obloukem zastrčíte vaše kryptoměny do bezpečí a začnete se starat o jejich ochranu. Neexistuje lepší pocit, než vědět, že vaše investice jsou v bezpečí a že jste udělali maximum pro jejich ochranu. Takže, proč nepřijít a začít ochraňovat své kryptoměny s trezorem dnes? Je to snadné, důvěryhodné a opravdu se vyplatí. Buďte chytří a dostaňte se na další úroveň svého investování právě teď.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *